NIGHT HEROES

ΔΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ!

MISS LINEWOOD - DJ
"της αθήνας
της παει
η νύχτα"

H Ελεάνα AKA Miss Linenwood ζει την αθηναϊκή νύχτα 16 ολόκληρα χρόνια. Κι έχει συλλέξει μερικές φοβερές κι αξέχαστες εμπειρίες από εκείνη.
Για την Ελεάνα εάν η σχέση της με τη νύχτα γινόταν ταινία, θα εξιστορούσε μια ιστορία αγάπης, άκρως ερωτική. Εάν και πιστεύει πως η Αθήνα δεν χορεύει όσο θα έπρεπε, εκείνη συνεχίζει να «ταρακουνάει» τις νύχτες μας εδώ κι επτά ολόκληρα χρόνια, από την θέση του Dj. Ξεκίνησε σαν δίδυμο, συνέχισε solo και κάνει πάντα τη διαφορά.
Ο λόγος; Δεν τη λες και creature of the night! Βάλε το «to fall in love with you» του Bob Dylan στο YouTube και συνέχισε να διαβάζεις. Η Miss Linenwood έχει φάει τη νύχτα με το κουτάλι και σίγουρα η άποψη της για αυτή θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη...

Πώς είναι να δουλεύει μια γυναίκα την νύχτα;

Όπως είναι να δουλεύει κι ένας άντρας τη νύχτα!

Τι ώρα πιάνεις δουλειά συνήθως και τι ώρα επιστρέφεις σπίτι μετά το set σου;

Στα περισσότερα μαγαζιά ξεκινάς λίγο μετά τις 22:00, το πότε θα γυρίσεις σπίτι σου είναι συνήθως άγνωστο. Έχω τελειώσει Dj-set στη 1:30, έχω τελειώσει και στις 6:00 το πρωί.

Μπορείς να μας περιγράψεις το επάγγελμά σου;

Ο Dj ή θα είναι ο «άνθρωπός» σου ή όχι. Ή θα σε διασκεδάσει ή θα σε εκνευρίσει με τις μουσικές του επιλογές. Δεν υπάρχει μέση οδός εκτός αν είσαι άμουσος, το χειρότερο είδος ανθρώπου για μένα.

Αν θα ήθελες να περιγράψεις με μια πρόταση τη νύχτα, τι θα έλεγες;

Τι να μας κάνει η νύχτα; Μια νύχτα μόνο, τι να μας κάνει;

Ποια είναι η διαφορά της σε σχέση με την ημερήσια δουλειά;

Αν έχεις συνηθίσει να κάθεσαι πίσω από ένα γραφείο και να μη μιλάς σε άνθρωπο όλη μέρα σίγουρα το να στέκεσαι όρθιος 5-6 ώρες και να προσπαθείς να διασκεδάσεις τον κόσμο είναι αρκετά ψυχοφθόρο. Παρόλα αυτά για μένα δεν ισχύει αυτό καθώς η πρωινή μου δουλειά σχετίζεται ιδιαίτερα με τη νύχτα!

Χτίζονται ευκολότερα φιλίες τη νύχτα;

Οι φιλίες χτίζονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αρκεί να υπάρχουν τα σωστά θεμέλια.

Κι έρωτες;

Οι έρωτες ναι, χτίζονται ευκολότερα τη νύχτα. Τη νύχτα όλα επιτρέπονται άλλωστε, έτσι δε λέει και το τραγούδι;

Χορεύει η Αθήνα;

Δε θα το ‘λεγα. Σίγουρα υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις κι επιτυχημένα parties, αλλά το αθηναϊκό κοινό στο οποίο απευθύνομαι εγώ είναι αρκετά δύσκολο. Κοινώς, όταν χορεύουν το διασκεδάζω διπλά.

Τι σου αρέσει στην Αθήνα τη νύχτα;

Της Αθήνας της πάει η νύχτα. Εμένα μου αρέσει που στην Αθήνα έχεις άπειρες επιλογές και πάντα, ως δια μαγείας, καταλήγεις στα ίδια μέρη. Εκεί που νιώθεις οικειότητα κι ασφάλεια.

Μπορεί να ναι πιο δύσκολη αλλά σίγουρα η νύχτα είναι αυτή που γεννά ιστορίες. Έχεις να μας διηγηθείς μια ιστορία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Όταν πρωτο ξεκίνησα το ξέφρενο clubbing θυμάμαι ότι μπαίναμε με τις φίλες μου στο τελευταίο λεωφορείο, φτάναμε στον προορισμό μας, χορεύαμε μέχρι τελικής πτώσης και γύριζα σπίτι το πρωί. Οι δικοί μου ανησυχούσαν πολύ, πίστευαν πως έχω μπλέξει κάπου. Τότε στενοχωριόμουν, τώρα τα σκέφτομαι και γελάω.

Επίσης, μιας και τη ζεις, σίγουρα θα έχεις κάποιες εικόνες από αυτές που δικαιολογούν την έκφραση «νύχτα μαγική».

Ας πούμε ότι δε θα ξεχάσω ποτέ ένα πρώτο ραντεβού σε γνωστό bar του κέντρου, μια βόλτα με τα πόδια στο εμπορικό τρίγωνο, sushi στο χέρι, γέλια και φωτογραφίες μπροστά από έναν σπασμένο καθρέφτη της οδού Νίκης στο Σύνταγμα. Ακολούθησαν πολλές μαγικές νύχτες μετά από αυτή.

Ποιος σκηνοθέτης θα ταίριαζε να σκηνοθετήσει τη νύχτα σου;

Ο Woody Allen. Ευρηματικός, αστείος και απρόβλεπτος. Έχει πει και πολλά με τα οποία συμφωνώ απόλυτα αλλά κυρίως αυτό: Το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα.

Και ποιο τραγούδι θα έβαζες σαν soundtrack;

Bob Dylan, «To fall in love with you», γιατί θα ήταν σίγουρα μια ιστορία αγάπης.